Zdravo mršavljenje uz stručan trening i pravilnu ishranu

Licni trener Beograd - Zdravo mršavljenje

Naš tim stručnjaka je osmislio adekvatan način treniranja za poboljšanje zdravlja kod ljudi, potpuno preoblikovanje segmenata tela,zdravo mršavljenje prirodnim putem i trajnu redukciju telesne težine.Ono što treba naglasiti je da se u preventivnom radu koriste samo specificni oblici fizičke aktivnosti i treninga, uz pomoć kojih se topljenje masnih naslaga postiže na izuzetno zdrav način. Mehanički, nervni i hemijski aspekti brzog hodanja pri vežbanju i treningu u tretmanu mršavljenja dobijaju punu primenu. Takođe, u parteru se primenjuje čitav niz vežbi koje se izvode na principu hidraulike, za koji se može reći da je tehnika budućnosti. Ovakva tehnologija treninga i zdravog skidanja kilograma je već počela da se primenjuje u praksi na nekoliko univerziteta u Americi. Zahvaljujući dugotrajnoj edukaciji i prisustvovanju raznim seminarima i radnim treninzima, možemo da tretman i vežbe za mršavljenje prezentujemo i u Srbiji. Program vežbanja i treninga mora biti individualan. Pre početka postepenog tretmana treba razmotriti čitav niz faktora, kao što su životno doba, pol, integritet skeletno-mišićnog sistema,motivisanost. Obavezni su testovi funkcionalnih sposobnosti, analize sastava tela, laboratorijske analize, a sve sa ciljem da se nepovoljni rezultati,višak kilograma i parametri u strogo individualnom vremenskom intervalu dovedu na nivoe koji su optimalni za funkcionisanje ljudskog organizma.

BRZO MRŠAVLJENJE I LOŠE DIJETE SU ŠTETNE PO VAŠE ZDRAVLJE

Naš cilj je da klijenti zaborave na brze dijete, ekstremno brzo mršavljenje i da gojaznost leče na takav način. Dijeta i ishrana za brzo skidanje kilograma se može sa pravom smatrati za najvećeg neprijatelja osobe kojoj je zdravo topljenje masnih naslaga i optimalno mršavljenje želja.Pravilna i zdrava ishrana uz zdrav obrok i jelovnik posle kardio treninga ili vežbanja mišićne snage je vrlo bitna.Rapidno,ekstremno i naglo mršavljenje može imati štetne rezultate.Neke od štetnih pojava brzog mršavljenja su problemi sa štitnom žlezdom,opuštena koža,višak kože,umor,izostanak menstruacije i menstrualnog ciklusa,stres,anksioznost,hipotireoza,gubitak apetita,poremećaj hormona,opadanje kose.Najbolje i najzdravije je postepeno i lagano mršavljenje. Topljenje masnih naslaga bez rigorozne dijete je imperativ u pravilnom skidanju kilograma. Ako i postoji neka apstinencija u samom tretmanu onda se ona odnosi na period dok se telo aklimatizuje i adaptira na odgovarajući visok obim i intezitet treninga. Kada se dostigne taj stepen utreniranosti, nakon 3-4 nedelje uvodnog procesa vežbanja, klijenti mogu da konzumiraju hranu u normalnim količinama, a na njima je da odluče da li hoće da se hrane zdravo ili ne. Gubljenje kilograma u takvoj konstelaciji stvari predstavlja jednu ubrzanu metamorfozu čovekovih morfoloskih karakteristika a redukcija telesne težine je trajna.Opterećenost jelovnikom,brojanje kalorija,bojazan da li i koliko vode treba popiti u toku dana,kako smršati,šta pojesti za doručak,pre i posle treninga i kakva ishrana mora biti za večeru,mogu da dovedu do potpuno suprotnog efekta pri procesu zdravog mršavljenja i gubljenja kilograma i da iskustva ne budu pozitivna.

REDOVAN TRENING,VEŽBANJE I STRPLJENJE SU KLJUČ USPEHA

Gojaznost mozda i jeste kod nekih ljudi stvar genetike, ali se na nju moze preventivno delovati. Jedina razlika između pojedinaca je sa aspekta načina na koji njihova tkiva reaguju na impulse koje organizam prima u toku treninga i fizičke aktivnosti. Samim tim, imamo osobe kojima je dovoljno svega 3-4 meseca pravilne ishrane i kontinuiranog treninga za efikasno i lako mršavljenje, dok je drugima potrebno oko 6 meseci da smršaju i skinu višak kilograma i poboljšaju zdravlje organizma.Breme koje nose osobe sa nasleđenim genima za gojaznost znači da njihova redukcija telesne težine i gubljenje kilograma zahteva malo više vremena.Brzo hodanje na traci kao kardio trening i odgovarajuća tehnika su efikasan način za topljenje viška sala u organizmu kad je otežano mršavljenje.Recept za jednostavno i lako mršavljenje i smanjivanje viška kilograma podrazumeva strpljenje i uporan rad,koji će ubrzati mršavljenje i metabolizam prirodnim putem. Takođe,pravilna ishrana za zdravo topljenje viška kilograma je neophodna. Brzo a kvalitetno topljenje viška sala i masnih naslaga u organizmu za mesec dana je retko dostižan cilj.Takođe, svi oni koji se pitaju kako izbaciti višak tečnosti,vode ili masti iz nogu,stomaka ili organizma,treba da znaju da se sa ovakvim specifičnim kardio treningom za idealno mršavljenje i definiciju postižu najbolji rezultati.

GOJAZNOST I TRAJNA REDUKCIJA TELESNE TEŽINE

Gojaznost je hronična bolest (bolesno stanje), која sе ispoljava prekomernim nakupljanjem masti u оrganizmu i povećanjem broja kilograma. Svako povećanje telesne težine za 10% i više od idealne označava se kao gojaznost.Epidemija ovog oboljenja je širom sveta u stalnom porastu,pa se gojaznost svrstava među vodeće bolesti savremene civilizacije. Оna dovodi do brojnih i teških komplikacija na mnogim organima i organskim sistemima, delujući istovremeno na dva polja. Osim što spade u glavne faktore rizika za nastanak široke lepeze kardiovaskularnih oboljenja,ona deluje i indirektno uzrokujući i druge bolesti. Na taj način,gojaznost pored očiglednih estetskih, može da stvori i ozbiljne zdravstvene probleme i da utiče na kvalitet života.Gojaznost se podjednako često javlja u svim životnim dobima. U dečijem uzrastu ona je prisutna i kod dečaka i devojčica, a posle puberteta je češća kod žena nego kod muškaraca.

Osoba koja je donela odluku da smrša,ostvari uspeh i postepeno mršavljenje lakše podnese treba:

  • Da pronađe motiv za uspešno mršavljenje,donese odluku i postavi sebi jasan cilj.
  • Da promeni navike.
  • Da nauči da prepozna znake uspeha (tonus mišića, gubitak zamora,manje sala na butinama i stomaku, promenu konstitucije).
  • Da ima kontinuitet u radu, bude strpljiva i da veruje u to da će smršati bez gladovanja.
TOPLJENJE MASNIH NASLAGA I JO-JO EFEKAT

Živimo tempom koji nam ne ostavlja dovoljno vremena za svakodnevne treninge,postepeno i pametno mršavljenje i pripremanje obroka,jelovnika i ishrane za zdravo gubljenje kilograma.Često pribegavamo brzom i nezdravom načinu ishrane,obroci su nam neredovni ili ih preskačemo i na kraju dana sve to nadoknadimo obilnom večerom. Zaboravljamo da je raspored obroka veoma bitan,i da je tako mršavljenje garantovano. Najlakše i najbrže mršavljenje nije uvek i najsigurnije i najdelotvornije. Najlakši način za mršavljenje je da budemo strpljivi.To je ujedno i najzdravije,najjednostavnije i najbolje za naš organizam. Rešenja za skidanje viška kilograma i redukciju telesne mase tražimo na forumima,ne konsultujemo nutricioniste i trenere vezano za jelovnik,ishranu i pravilno vežbanje.Ovakav ritam nas sigurno vodi u gojaznost.Tada,umesto stručnog programa redukcije telesne težine, pribegavamo rigoroznim i nenaučnim dijetama iz raznih novina i časopisa i pokušavamo da u što kraćem roku,bez treninga za skidanje sala, rešimo problem sa viškom kilograma,misleći da je to recept za mršavljenje. Obično očekujemo da smanjivanje viška masti u organizmu i rezultati budu brzi.Pitamo se koliko kilograma ćemo izgubiti za nedelju dana,kako smršati za mesec dana, svakodnevno se merimo na vagi,u iščekivanju što bržeg gubitka kilograma.Ukoliko je usled restriktivnog načina ishrane deficit značajan ,naš organizam to registruje kao signal za opasnost i počinje da smanjuje bazalni metabolizam i prelazi na režim štednje energije.Tokom ovakvih dijeta dolazi do gubitka vode i do znatne razgradnje mišićne mase jer se energija potrebna za rad unutrašnjih organa manje koristi iz masnih naslaga, a više iz depoa u mišićima i jetri.

Naglim gubitkom kilograma u kratkom vremenskom intervalu,bazalni metabolizam se usporava za 30%.Mi ćemo pre ili kasnije da prestanemo sa restriktivnom ishranom i tada će organizam iz straha od sledeće restrikcije početi da deponuje hranu koju unosimo.U praksi to znači da će se kilogrami vratiti na dosta veći nivo od onoga na početku dijete.Ovaj fenomen i njegov rezultat je poznat kao JO-JO efekat.U ovom slučaju mršavljenje bez jo-jo efekta, je veoma teško izbeći snagom volje jer je organizam kroz evoluciju programiran da tako reaguje u datoj situaciji.

Copyright 2023 licnitrener.rs | All Rights Reserved | Licnitrener.rs